KategóriaEgyéb kategória

A tilalom alatt a gondozottak nem látogathatók

Tájékoztató a Szociális Központ eddig megtett intézkedéseiről a koronavírus-fertőzések megelőzésének érdekében.

A négy idősotthonban (Mérey utca 33-35.; Mérey utca 42.; Kadarka utca 74.; Tolna) március 8-tól határozatlan időre látogatási tilalom van érvényben. A tilalom ideje alatt az ellátottak nem látogathatók, illetve a lakóink nem hagyhatják el az otthon területét. Tekintettel az esetszámok növekedésére, a járvány terjedésére, március 14-től az élelmiszercsomagok behozatalát is felfüggesztettük, tekintettel a vírus túlélési idejére. Szükség esetén kiegészítő élelem, gyümölcs, tisztálkodási szerek beszerzéséről az intézmény biztonságos és szervezett keretek között gondoskodik. Az otthonainkban több hétre elegendő gumikesztyű, szájmaszk, fertőtlenítőszer áll rendelkezésre.

Az idősek klubjai (Mikes utca 1.; Pollack utca 55.; Rákóczi utca 71.; Mérey utca 42), valamint a fogyatékosokat ellátó nappali intézmény (Babits utca 17), működése március 16-tól határozatlan időre szünetel. Az idősek klubjaiba járó idősek részére, amennyiben a napi meleg ebédet önmaguk részére nem tudják biztosítani, úgy azt intézményünk biztosítani fogja, akár házhoz szállítással is. A házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést a higiénés szabályok betartásával a jövőben is biztosítani kívánjuk.

Az intézkedések folyamatos betartására nagy gondot fordítunk, mivel a járványban leginkább veszélyeztetett korosztály egészségének megőrzése a cél. Amennyiben a jövőben további szigorító intézkedésre lenne szükség, úgy arról tájékoztatást nyújtunk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük