KategóriaEgyéb kategória

A vírus miatt lakat kerül az uszodasátorra

Újabb fontos ajánlásokat fogalmazott meg vasárnapi ülésén a szekszárdi operatív törzs.

Az önkormányzat felhívja a helyi szolgáltatókat, bankokat, postahivatalokat, hogy tegyenek intézkedéseket az ügyfélforgalom korlátozására, biztonságos megszervezésére, biztosítsák a higiénés feltételeket.

A helyhatóság kéri a helyi munkáltatókat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, például távmunka lehetőségének biztosításával, hogy a kisgyermekes munkavállalók – a bölcsődék, az óvodák és az iskolák bezárása miatt – otthonukban meg tudják oldani a gyermekek felügyeletét.

Az önkormányzat döntött a szekszárdi uszodasátor március 16-tól történő bezárásáról is. A piac becsukásáról egyelőre nem hozott döntést az önkormányzat, de kéri a piaclátogatókat, hogy családonként lehetőleg csak egy fő menjen bevásárolni a szerdai és szombati napon. Ezzel kapcsolatban felhívták a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft.-t, hogy dolgozzon ki intézkedési tervet arra vonatkozóan, hogy a belépésnél és kilépésnél az összes bejáratnál biztosított legyen a kézfertőtlenítés lehetősége, és készüljön felhívás a vevők és az árusok tájékoztatására.

Közegészségügyi szakemberek ajánlása alapján a helyhatóság felhívja a figyelmet arra is, hogy – annak kiemelt kockázata miatt – a használt papír zsebkendőt és cigarettacsikket semmiképpen se a közterületeken elhelyezett nyitott kültéri gyűjtőkbe dobják, hanem olyan zárt helyre tegyék, ahol más nem férhet hozzá. Ezek a lépések nagyban hozzájárulnak a fertőzésveszély csökkentéséhez.

Az önkormányzat elrendelte – a játszóterek várható forgalomnövekedése miatt – a fém játszóeszközök rendszeres napi fertőtlenítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük