KategóriaEgyéb kategória

Több mint kétszázötven gyermek részesül az adományból

Ötödik alkalommal érkezett Szekszárdra a Coop Segély Alapítvány kamionja, amely alapélelmiszerekből álló adományt szállít az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő gyerekeknek.

A kereskedelmi csoport alapítványán keresztül 10 éve folytatja karitatív tevékenységét, amelynek keretében ezidáig több mint 130 millió forinttal támogatta a rászorulókat. A több mint két hónapja tartó járványhelyzet új feladatok elé állítja gyermekeket ellátó szociális intézményrendszert, így a segítségnyújtás többlet hozzáadott értéket jelenthet, hiszen az étkeztetési költségkereten így felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók. Tolna megyébe 256 gyermeknek csaknem 3 tonna súlyú élelmiszeradomány érkezett. Az üzletlánc sajátmárkás termékeiből valamennyi állami, egyházi intézményben nevelkedő állami gondozott gyermek részesül.

„A veszélyhelyzet miatt, a gyermekek biztonsága érdekében, ezúttal szakítanunk kellett azzal a számunkra kedves hagyománnyal, hogy az átadást az otthonokban élők kis műsora színesíti – hangsúlyozta Jakab Ede, a tamási Kop-Ka Zrt. nyugalmazott elnöke. – Az átadásokon ugyanakkor ismét igyekszünk felhívni a közvélemény figyelmét is az itt dolgozók lelkiismeretes munkájára, az összefogás szükségességére, egyben példát szeretnénk mutatni más társaságok számára a segítségnyújtásra.”

„Volt alkalmam figyelemmel kísérni a Coop karitatív tevékenységét, hiszen a Coop Segély Alapítvány programjának első évében is már jelen lehettem” – kezdte beszédét Ács Rezső. Szekszárd polgármestere hozzátette: egy vállalkozás erejét az mutatja igazán, hogy milyen komolyan veszi a társadalmi szerepvállalást. Az üzletlánc bebizonyította, hogy nem csak odafigyel, de tesz is a nehéz helyzetbe került társadalmi csoportokért.

A Coop kamionján érkező élelmiszercsomagokat Berlingerné Sashegyi Katalin, a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat megbízott intézményvezetője vette át. Ismertetése szerint tartós, hosszú távú a kapcsolat a Coop Segély Alapítvány és a megye gyermekvédelmi intézményei között. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben tovább folytatódik a kereskedelmi lánc ezirányú társadalmi tevékenysége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük