KategóriaEgyéb kategória

A legveszélyeztetettebbek kaptak vitaminokat

A prevenciós munka sikerességének érdekében a szekszárdi önkormányzat C-vitaminnal és Béres-cseppel látta el az otthonokat, hiszen ahogy Ács Rezső polgármester elmondta, a legfontosabb – a védőfelszerelések biztosítása mellett – az időskorúak immunrendszerének megerősítése, szinten tartása. Ezért a következő napokban minden lakó számára szeretnék biztosítani a megfelelő vitaminmennyiséget.

„A múlt héten személyesen is meggyőződtem róla, hogy a Szociális Központ négy bentlakásos intézményében az elvárt, magas szakmai színvonalon zajlik a munka – mondta Ács Rezső polgármester. – A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetével közösen úgy gondoltuk, hogy a lakók és a dolgozók immunrendszerét megtámogatjuk, ezzel is lassítva a vírus terjedését. Ezért 120 darab Béres-cseppet és kétezer szem 500 milligrammos C-vitamint adtunk át az intézményvezetőnek. A 110 bentlakónak ez húsz napra biztosítja a minőségi C-vitamin-utánpótlást – tette hozzá Ács Rezső.

Az önkormányzat részéről az otthonok ellátása fertőtlenítőszerekkel, egyéni védőfelszerelésekkel folyamatos. Az orvosi felügyelet biztosított, szerződésben állnak egy doktorral, aki állandó ügyeletben dolgozik és minden kedden rendel is. A személyi, tárgyi feltételek adottak, az eljárásrend és az ápolás teljes folyamata szabályozott. Az ápolók lelkiismeretes munkájának is köszönhetően a négy idősotthon egyikében sem mutattak ki koronavírus-fertőzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük