KategóriaEgyéb kategória

Hétfőtől már be lehet menni az éttermekbe, szállodákba

Fokozatosan, szigorú menetrend mellett, a koronavírus-fertőzés területi különbségeire is tekintettel újraindítható az élet Magyarországon.
A járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentették be csütörtökön. Május 18-tól, hétfőtől vidéken újabb enyhítő intézkedések lépnek érvénybe. A vendéglátó egységek belső, zárt részébe is be lehet menni, kérik a maszkviselést és a védőtávolság betartását. Az ott dolgozóknak ez kötelező is. Hétfőtől nyitva lesznek a játszóterek is, és a szállodák, panziók.

Az egész országot érintő korlátozás feloldása, hogy június 1-től maximum kétszáz főig vidéken és Pest megyében megrendezhetők lesznek az esküvők. Az esküvőkön, lagzikon a biztonsági előírásoknak megfelelően az asztalok közötti védőtávolságot be kell tartani.

A kormány arról is döntött, hogy az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat nyáron meg lehet tartani. Az is eldőlt, június 2-ig nem lesz iskolai oktatás Magyarországon. A tanév lezárásával akkor sem lesz gond, ha a diákoknak már nem kell visszatérniük júniusban az iskolákba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük