KategóriaEgyéb kategória

A pozitív gondolkodás bemutatása a kiírás célja

Élettér néven három kategóriában hirdet online fotó- és videópályázatot a szekszárdi önkormányzat. A verseny célja a pozitív gondolkodás bemutatása megváltozott életünkben. Emellett a helyhatóság kilenc akciócsoportja is folyamatosan dolgozik a koronavírus-járvánnyal összefüggő feladatok koordinálásán, készülnek arra, hogy ha nagyobb kapacitásokra lenne szükség, megfelelően reagáljanak.

Zajlik a szálláshelyek felmérése. Kilenc önkormányzati lakást tudnak bevonni, a kollégiumokban 136 szoba áll rendelkezésre, a szekszárdi szállásadók 91 szobát ajánlottak fel – mondta Ács Rezső polgármester.

Hatezer sebészi maszk és 18 ezer pár kesztyű áll az önkormányzat rendelkezésére. Az önkéntes szekszárdi programban negyven felett van a jelentkezők száma, 29-cel kötött szerződést a Humánszolgáltató Központ. A következő napokban arra készül az önkormányzat, hogy az iskolai és szociális étkeztetést nem az intézményekben látják el, hanem helyszínre szállítják ki. Elsősorban azok jelentkezését várják, akik a kiszállításban – megfelelő védőfelszereléssel ellátva – tudnak segíteni. A fényképes igazolvánnyal rendelkező önkéntesek kapcsán a polgármester megjegyezte, a csalók már másolják a kártyákat. Hozzátette: mielőtt a segítők kimennek, előtte telefonon felhívják az időskorút és egyeztetnek vele – bejelentés nélkül nem mennek sehova.

Sok szekszárdi család otthon megoldotta a gyermekfelügyeletet. Óvodában egy gyermeknek kértek felügyeletet, iskolások esetében nem érkezett ilyen kérés. Hetvenhárom óvodásnak és 166 iskolásnak biztosítják az étkezést. Önkéntes karanténban 6 fő van, ők jelezték, hogy olyan területről érkeztek haza, amely fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok listáján szerepel. Hatósági vesztegzárban 29-en tartózkodnak.

Kindl Gábor, filmes szakember az Élettér elnevezésű fotó- és videópályázat kapcsán közölte, az alkotók önkifejezése jelenhet meg az alkotásokban. Az első kategóriába maximum 20 megabájt nagyságú fotóval lehet nevezni. A következő csoportba az 50 másodperces megvágott, zenei aláfestéssel ellátott videókollázsok tartoznak. A harmadik tárgykör a rövidfilm. Mindhárom kategóriában 1-3. helyezést hirdetnek, 30, 20 és 10 ezer forintos vásárlási utalvány a díj. A pályaműveket zsűri bírálja el, az eletter@szekszard.hu címre nagy fájlküldő alkalmazással lehet beküldeni az anyagokat március 30-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük