KategóriaEgyéb kategória

A vírus más típusú felfogást kíván a magánemberektől is

A koronavírus terjedése kapcsán a legfontosabb amit meg kell említeni, az egyéni felelősség fontossága.

Tisztelt szekszárdi Lakosok!

Tisztelt szekszárdi Vállalkozók!

Mindannyiunk előtt ismert, hogy a kormány a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletével az ország területére veszélyhelyzetet hirdetett a világszerte terjedő koronavírus járvány miatt. A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek.

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati tájékoztatás a koronavirus.gov.hu honlapon érhető el. A honlap adatai a vírusfertőzés lassú, de folyamatos növekedéséről tanúskodnak.

A vírus terjedésének lassítása érdekében fordulok Szekszárd Polgáraihoz, Vállalkozóihoz!

Kérem a Lakosságot, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol sok ember együttes jelenléte a vírus terjedésének kedvez. Amennyiben ez mellőzhetetlen (például bevásárlás), minél ritkábban és a legrövidebb ideig tartózkodjanak itt, legyenek figyelemmel egymásra és az ott dolgozókra.

Kérem azokat a Vállalkozásokat, ahol sok ember megfordul (edzőtermek, a lakosság alapvető igényeinek kielégítéséhez nem szükséges üzletek), valamennyiünk érdekében önként vállalt korlátozásként szíveskedjenek megfontolni a nyitvatartási idő korlátozását, vagy a teljes bezárást.

A vírus terjedése ellen mi tudunk tenni, ha betartjuk az ajánlott higiénés szabályokat, eddigi életvitelünkön gyökeresen változtatunk és kerüljük a fertőzésveszéllyel járó helyszínek látogatását, halasztható ügyeinket a veszélyhelyzet megszűnése után intézzük, illetve igénybe vesszük a technika vívmányait (telefon, fax, internet, elektronikus ügyintézés).

Ebben az időben különösen fontos az egymás iránt tanúsított figyelem és türelem, idősebb embertársaink védelme.

Vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük