KategóriaEgyéb kategória

A Szociális Központ is megtette a szükséges intézkedéseket

A szekszárdi Szociális Központ is mindent megtesz a koronavírus-fertőzés megelőzésének érdekében. 

A négy idősotthonban (Mérey utca 33-35.; Mérey utca 42.; Kadarka utca 74.; Tolna) március 8-tól határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben. A tilalom ideje alatt az ellátottak nem látogathatók, illetve a lakók nem hagyhatják el az otthonok területét. Tekintettel az esetszámok növekedésére, a járvány terjedésére, március 14-től az élelmiszercsomagok behozatalát is felfüggesztették, tekintettel a vírus túlélési idejére.
Szükség esetén kiegészítő élelem, gyümölcs és tisztálkodási szerek beszerzéséről az intézmény biztonságos és szervezett keretek között gondoskodik.
Az otthonokban több hétre elegendő gumikesztyű, szájmaszk és fertőtlenítőszer áll rendelkezésre. Az idősek klubjai (Mikes utca 1.; Pollack utca 55.; Rákóczi utca 71.; Mérey utca 42.), valamint a fogyatékosokat ellátó nappali intézmény (Babits utca 17.) működése március 16-tól határozatlan ideig szünetel. Az idősek klubjaiba járó idősek részére, amennyiben a napi meleg ebédet önmaguk részére nem tudják biztosítani, a Szociális Központ szolgáltatja, akár házhoz szállítással is.
A házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést a higiénés szabályok betartásával a jövőben is biztosítani kívánják. Fenti intézkedések folyamatos betartására nagy gondot fordítanak, mivel a járványban leginkább veszélyeztetett korosztály egészségének megőrzése a cél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük