KategóriaEgyéb kategória

Jó minőségű gépeket kapnak a rászoruló családok

Tizenhárom asztali számítógépet ajánlott fel nehéz helyzetben lévő családok számára a Tolnatáj Televízió.

Április elején első körben harminc használt számítógépet juttatott el rászorulóknak a Tarr Kft. segítségével a szekszárdi önkormányzat.  A felajánlás indukált egy folyamatot, több szekszárdi vállalkozást is megmozgatott az akció.

Az idei év különleges, sok újat lehet tanulni az oktatás területén, a számítógépekre, internetszolgáltatásra hosszú távon lesz szükség – mondta Ács Rezső polgármester. Hozzátette: az önkormányzat feladatának tekinti, hogy a digitális oktatás feltételeit megteremtse azoknál a rászoruló családoknál, ahol elkel a segítség. A gépekhez ezúttal is kedvezményes internetcsomagot biztosít a Tarr Kft., amelynek díját a tanév végéig a kábelszolgáltató cég és az önkormányzat fele-fele arányban fizeti.

Év elején a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázatán a szekszárdi Tolnatáj Televízió magazinműsorok készítésére nyert forrást. Ezzel párhuzamosan a műsorszolgáltató fejlesztette műszaki hátterét is. Nem leselejtezett, hanem professzionális gépeket ajánlottak fel az önkormányzatnak, jó minőségű informatikai termékekhez jutnak a családok – jelentette ki Dránovits István, a Tolnatáj Televízió vezérigazgatója. Megjegyezte, tapasztalatból tudja, ahol két-három ember használ egy gépet az kevés, hiszen a digitális oktatásban rendszeresek a beadandó feladatok.

A felajánlást civil szervezetek bevonásával a Humánszolgáltató Központ kezeli.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük