KategóriaEgyéb kategória

Az önkormányzat felméri, ki szorul támogatásra

Felhívás a Szekszárdon fogyatékkal élő személyek segítése érdekében. 

Az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatása az állam és a helyi közösségek nagyon fontos feladata, melyben az önkormányzatokra kiemelt szerep hárul. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata felmérést indít annak megállapítására, hogy a városban mennyi olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra lehet szüksége, például a gondozó családtag betegsége vagy karantén idején.

Az önkormányzat felhívja az otthonukban élő, szekszárdi lakos fogyatékos személyeket (törvényes képviselőiket), hogy amennyiben a járványügyi helyzettel összefüggésben segítségre van szükségük, vagy később ilyen helyzet előállhat, minél előbb vegyék fel az önkormányzattal a kapcsolatot, hogy adott esetben a segítség gyorsan megszervezhető legyen.

Felhívja az otthonukban élő fogyatékos személyek családtagjait, továbbá a környezetükben élő személyeket, hogy segítsék elő a kapcsolatfelvételt, tájékoztassák az érintetteket ennek a fontosságáról.

A kapcsolatfelvétel érdekében forduljanak Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztályához. Kérem, lehetőség szerint a személyes megjelenést mellőzzék.

Elérhetőség:

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztály

székhely: 7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5.

telefon: 74/ 311-630

e-mail: fogyatekkalelok@szekszard.hu

Adatlap a veszélyhelyzet miatt segítségre szoruló fogyatékkal élők felméréséhez

 

Segítsük egymást, segítsük a rászorulókat!                                                                                                                Ács Rezső polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük