KategóriaEgyéb kategória

Vidéken már lazább intézkedések jönnek

Hétfőtől lesznek érvényesek az enyhítő intézkedések, de nem mindenhol egyformán.

A fővárosban és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Ugyanakkor vidéken a korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek. Az eddiginél lazább szabályokat állapítanak meg, de azt kérik, hogy a védekezési intézkedéseket ott is mindenki tartsa tiszteletben. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak; az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak; a szabadtéri strandok látogathatóak lesznek. Azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen a másfél méteres távolság tartása és maszk viselése kötelező lesz. Továbbra is fenntartják az idősek védelmére létrehozott időzónákat.

Csütörtökön bejelentették, májusban fennmarad a tantermen kívüli, digitális oktatás, a júniusi helyzetről később döntenek. Az egész országban marad az ingyenes parkolás, ez az intézkedés bevált, nem eredményezett komoly forgalomnövekedést, viszont lehetővé teszi, hogy aki megteheti, nem a tömegközlekedést veszi igénybe, ami segíti a fertőzés terjedésének korlátozását.
A rendezvényekre vonatkozó korlátozások érvényben maradnak, augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük