KategóriaEgyéb kategória

A Balassa kórház felkészült a betegek fogadására

A járványügyi kórháznak kijelölt Tolna Megyei Balassa János Kórház belgyógyászati épülettömbjében 250 ágy elhelyezése biztosítható.

Tartalékkapacitásként a rehabilitációs tömböt is kiürítették, itt további hatvan ágy áll rendelkezésre. Huszonnyolc lélegeztetőgép és az altatógépek is alkalmasak arra, hogy igény esetén az akut ellátást igénylő koronavírusos betegek ellátásában rendelkezésre álljanak – mondta dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója Ács Rezső polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Az igazgató a védőfelszerelésekről elmondta, a szükséges készletek rendelkezésre állnak, az eszközök beszerzéséről folyamatosan gondoskodnak. Egyszer használatos kesztyűből 271 ezer darab, sebészeti maszkból 20 ezer darab van készleten, a héten tízezer darab légzésvédőt kapnak. Hozzátette, érezhető a segítő szándék a lakosság részéről, bárminemű felajánlást a felajanlas@tmkorhaz.hu e-mail címre várja az intézmény menedzsmentje.

Ács Rezső arról beszélt, eddig negyven segítő jelentkezett az önkéntes szekszárdi programba, tizennyolccal szerződést kötött a Humánszolgáltató Központ. Az önkormányzat főleg ételkiszállításban számít majd a segítségükre. A Volánbusz tömegközlekedési rendszere az önkormányzat kérésére március 23-tól a nyári menetrendre állt át. Az autóbuszközlekedési társaság valamennyi helyközi járatán, valamint azon települések helyi járatain, ahol a Volánbusz a szolgáltató, elérhetővé válik az applikációban történő, készpénzmentes jegyvásárlás. A mai naptól a szekszárdi 1. számú postán 14 és 15 óra között soron kívül fogadták azokat az önkéntes segítőket, akik a 70 év felettiek ügyeit intézik. A gyermekétkeztetés zökkenőmentesen zajlik a közoktatási intézményekben, keddre 202-en igényeltek ebédet.

A veszélyhelyzet miatt hét önkormányzati rendelet módosítása van folyamatban, köztük a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet. Akinek a veszélyhelyzet kihirdetését követően – a veszélyhelyzet ideje alatt – járna le az igényelt lakhatási vagy gyógyszertámogatás, annak a jogosultság leteltét követően nem kell újra igényelni. A lakhatási esetében a veszélyhelyzet megszűnését követő harmincadik napig tovább folyósításra kerül, a gyógyszertámogatások a korábbi dokumentumok alapján hat hónapra ismét megállapításra kerülnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük