KategóriaEgyéb kategória

További szigorító intézkedések léptek életbe

További korlátozásokat vezetett be az önkormányzat a koronavírus terjedése miatt. Ezek többek között a hivatali ügyintézést, a gyermekek felügyeletét és a helyi közlekedést is érintik.

A Polgármesteri Hivatal azt kéri a helyiektől, hogy személyesen lehetőleg csak születéssel és halálozással kapcsolatos anyakönyvi ügyekben, illetve krízishelyzetben menjenek a városházára. Az esküvőkön legfeljebb négy ember vehet részt, de lehetőség van a szertartások későbbi időpontra halasztására.

A közterület-felügyelők és rendőrök fogják ellenőrizni, hogy digitális oktatási munkarend alatt a gyerekek nem gyűlnek-e össze nagyobb számban közterületeken, játszótereken. Tíznél nagyobb létszám esetén távozásra szólítják fel a fiatalokat. A Tolnatáj Televízió vállalta egy-egy tanár órájának közvetítését, ezzel segítve az otthoni tanulást. Ács Rezső polgármester döntött az Illyés Gyula Megyei Könyvtár, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum, az ideiglenes uszoda és a városi sportcsarnok bezárásáról, az óvodák, bölcsődék már mától zárva vannak a megyeszékhelyen. Az óvodák és bölcsődék ügyeleti rendszerben működnek és biztosítják a közétkeztetést és a felügyeletet az ellátást igénylő gyermekek részére.

A Babits Mihály Kulturális Központ a rendkívüli jogrend március 11-ei kihirdetése után már jelezte, a kormány döntése alapján a nyilvános rendezvényeket érintő tiltásnak megfelelően, előadásaik, programjaik meghatározatlan ideig, de március 31-ig biztosan elmaradnak. A korlátozás a mozivetítéseket egyelőre nem érinti.

A könyvtár soron kívüli munkatervet készített a kialakult országos pandémiás helyzetre reagálva. Céljuk, hogy a lehető legtöbb kolléga a munkába járás elkerülésével, otthonról végezhessen könyvtári munkát. A teljeskörű távmunka elérésére azonban nem tudnak törekedni, hiszen egyrészt vannak távmunkában nem elvégezhető feladatok, másrészt fontos fenntartani a megyei könyvtárban az ügyeletet. Ügyeletben végzik többek között a napi posta kezelését, a napi- és a hetilapok valamint a folyóiratok folyamatos érkeztetését és az állományrevíziót. Távmunkában történik a könyvtári honlap, illetve az online adatbázisok és szolgáltatások karbantartása, a kommunikáció fenntartása a közösségi portálokon. A könyvtári dokumentumok otthoni feldolgozása; a „Zöldkönyvtári” projekt; a könyvtári programok előkészítése, háttéranyagok, segédeszközök elkészítése és a rendezvényszervezés.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a Volánbusz Zrt.-vel történt egyeztetés alapján tájékoztatja a tömegközlekedést igénybe velő lakosságot, hogy a társaság a buszjáratok fertőtlenítését megkezdte, azt a járványveszély fennállásáig folyamatosan, rendszeresen végzi. Az önkormányzat kezdeményezte Volánbusz Zrt.-nél a buszjáratok ritkítását, a nyári menetrend alkalmazását. Kérik az utazóközönséget, hogy a buszvezetők biztonsága érdekében használják az első ajtót, és javasolják az előzetes jegyvásárlást.

A Magyar Posta Zrt. március 16-tól új szabályokat hozott a várakozásra, hasonlóan a gyógyszertárakhoz. Eszerint egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik, a többi várakozót kérik, hogy a bejárat előtt várjon, egymástól javasoltan 1 méterre. Az új várakozási rend nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja. A küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások, kézbesítése folyamatos. Amennyiben a postai szolgáltatásokat illetően a veszélyhelyzetre való tekintettel további változtatások szükségesek, arról időben tájékoztatást ad ügyfeleinek az állami cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük