Fogyatékkal élők segítése

Felhívás a Szekszárd városban fogyatékkal élő személyek segítése érdekében

Az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatása az állam és a helyi közösségek nagyon fontos feladata, melyben az önkormányzatokra kiemelt szerep hárul. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata felmérést indít annak megállapítására, hogy a városban mennyi olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra lehet szüksége, például a gondozó családtag betegsége vagy karantén idején.

Az önkormányzat felhívja az otthonukban élő, szekszárdi lakos fogyatékos személyeket (törvényes képviselőiket), hogy amennyiben a járványügyi helyzettel összefüggésben segítségre van szükségük, vagy később ilyen helyzet előállhat, minél előbb vegyék fel az önkormányzattal a kapcsolatot, hogy adott esetben a segítség gyorsan megszervezhető legyen.

Felhívja az otthonukban élő fogyatékos személyek családtagjait, továbbá a környezetükben élő személyeket, hogy segítsék elő a kapcsolatfelvételt, tájékoztassák az érintetteket ennek a fontosságáról.

A kapcsolatfelvétel érdekében forduljanak Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztályához. Kérem, lehetőség szerint a személyes megjelenést mellőzzék.

Elérhetőség:
Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztály
székhely: 7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5.
Telefon: 74/ 311-630
e-mail: fogyatekkalelok@szekszard.hu
Adatlap a fogyatékkal élők nyilvántartásba vételéhez

Segítsük egymást, segítsük a rászorulókat!

Ács Rezső
polgármester