KategóriaEgyéb kategória

Megelőző fertőtlenítést végeznek a katonák

A Magyar Honvédség egységeinek bevonásával országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése. A Szekszárdi Szociális Központ négy bentlakásos intézményében is folyik a megelőző fertőtlenítés.

Az önkormányzat által fenntartott idősotthonokban is megtörténtek az egészségügyi ellenőrzések, az ellátottak között nincs fertőzésgyanús vagy megerősítetten fertőzött ember. Az intézményekben több mint 150 idős emberről gondoskodnak, a tisztiorvosi szolgálat mindent rendben talált – mondta Ács Rezső polgármester. Hozzátette: a megelőzésen van a hangsúly, az otthonok minden lehetséges és az önkormányzat által beszerezhető védőfelszereléssel rendelkeznek. A cél az, hogy a vírus tovább terjedését minden eszközzel megakadályozzák.

Két nap alatt a négy idősotthonban kézi eszközökkel és alkoholos fertőtlenítőanyagokkal végez különböző mentesítési feladatokat a honvédség szerződéses állománya – tette hozzá Rottenbacher Ádám igazgató. Kiemelte, a mentesítés része annak a prevenciós tevékenységnek, amit március 9. óta végeznek. A tatai 25. lövészdandár katonái a teljes épületeket fertőtlenítik: a helyiségekben a leghatásosabb felület-fertőtlenítőszert, alkoholt, míg a teraszokon, kültéri szetteken magas koncentrációjú klórt permeteznek szét. A Magyar Honvédség mentesítésben résztvevő katonái az idős emberek érdekeit, biztonságát és méltóságát szem előtt tartva hatékonyan és gyorsan végzik feladatukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük